CV-ketel

HRe-ketel, een Cv-ketel die elektriciteit opwekt

De nieuwste ontwikkeling in de consumenten energie is de HRe-ketel. De letters HR staan net als bij andere ketels voor Hoog Rendement. Maar de E is nieuw en staat voor Elektriciteit. Deze ketel kan dus ook elektriciteit opwekken. Een HRe-ketel is een Hoog Rendement elektriciteitsketel en wordt ook wel een micro-warmtekrachtketel genoemd (micro-WKK).

Hoe werkt een HRe-ketel?

De werking van een HRe-ketel is gelijk aan dat van een standaard CV-of Hr-ketel. Zodra er een beroep op de ketel gedaan wordt om bijvoorbeeld de woning te verwarmen start de ketel met verwarmen. Maar naast het genereren van warmte wekt de ketel dan ook elektriciteit op. De HRe-ketel doet dit dusdanig efficiënt dat er relatief toch minder brandstof nodig is.

In een doorsnee woning is een HRe-ketel goed voor ongeveer 2.500 kilowattuur (kWh) elektriciteit. Dat is ongeveer de 50% a 60% van het gemiddelde elektriciteitsverbruik van een huishouden in Nederland. Door de bijdrage van de ketel aan uw elektriciteitsnetwerk neemt uw vraag naar elektriciteit bij uw leverancier enorm af. Dat is niet alleen goedkoper, maar u toont ook aan milieubewust bezig te zijn. Uw eigen ketel produceert immers buitengewoon efficiënt energie en daardoor neemt de CO2-uitstoot af!

Denk aan het volgende

Wanneer u een HRe-ketel aanschaft moet u dat communiceren met uw energieleverancier en netbeheerder. Bovendien is het verstandig om een teruglevermeter aan te schaffen als u deze nog niet heeft.

Het is ook verstandig om even bij uw gemeente te informeren of er subsidiemogelijkheden zijn voor de HRe-ketel. Vaak zijn er acties en mogelijkheden omdat gemeenten ook steeds duurzamer zijn en hun inwoners stimuleren ook bewust met energie om te gaan.

Omvang HRe-ketel

Een HRe-ketel is ongeveer net zo groot als een gewone Hr-ketel. Het verschil zit in een extra aardgasmotortje die er aan toegevoegd wordt.

Voordelen HRe-ketel
  • Uw eigen energiecentrale in huis
  • lagere energierekening
  • Simpele energiebesparing zonder grote aanpassingen
  • Efficiënte productie van warmte én elektriciteit
  • Minder CO2 uitstoot
Nadelen HR-e ketel
  • Relatief hoge aanschafkosten
  • Géén groene stroom. Een HRe-ketel produceert heel efficiënt energie maar gebruikt hiervoor conventionele energie zoals gas.
CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type CV-ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland