CV-ketel

VR-ketels

Een VR-ketel of Voordelig Rendement ketel blijft langer in werking op de laagstand zodat het stilstandsverlies duidelijk minder wordt. Een ander groot voordeel is dat de temperatuur in de vertrekken geleidelijker verloopt. De ketel schakelt minder vaak aan en uit zodat de temperatuur regeling stabieler blijft. VR-ketels hebben daardoor een hoger rendement dan de conventionele CV-ketels.

Het gemiddelde rendement van VR-ketels ligt rond de 89%, bij een VR-ketel gaat dus nog steeds een deel van de warmte verloren. Maar toch is een VR-ketel een goed alternatief indien er bijvoorbeeld geen mogelijkheid is voor de installatie van een HR-ketel. VR-ketels worden door verschillende merken in Nederland geleverd.

Comfort

De combinatie van een VR-ketel met een CV-boiler biedt u meer comfort. Uw bad loopt bijvoorbeeld sneller vol. Ook kunt u op meerdere punten tegelijkertijd in huis gemakkelijk water tappen omdat een hoeveelheid water in de boiler continu op temperatuur wordt gehouden.
In sommige situaties is een VR-ketel dan ook de beste optie.

Voordelen

De voordelen op een rij gezet:

  • Geschikt voor vrijwel alle woningtypen
  • Instelbaar op uw individuele comfort wensen
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Milieuvriendelijk

VR of HR-ketel

Momenteel zijn er de keuze tussen een Verbeterd Rendement (VR) en Hoog Rendement (HR) ketel. Het rendement van de VR-ketels liggen tussen de 83 en 90%. VR-ketels zijn nog steeds verkrijgbaar omdat een HR-ketel in sommige gevallen niet mogelijk is, maar indien het niet noodzakelijk is kunt u beter kiezen voor een HR-ketel.

Meerdere merken zijn onderhand al gestopt met het maken en verkopen van VR-ketels. Qua rendement is een HR-ketel gewoon een betere keuze dan een VR-ketel, omdat het rendement van een HR-ketel op 100% of hoger ligt.

Wilt u graag meer informatie wat de geschikte cv-ketel is voor uw woning of pand? Wij geven u graag een vrijblijvend advies. Via onze website neemt u snel en eenvoudig contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder. Het is ook mogelijk direct een offerte aan te vragen.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland