Loodgieter inschakelen voor CV ketel klussen?

Heeft u momenteel last van een storing in uw CV ketel, bent u van plan over te stappen naar een nieuwe CV ketel, of wilt u weten hoe u meer energie kunt besparen door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonne-energie? In dit artikel gaan we dieper in op de CV ketel en bijbehorende klussen, waarvoor u een erkende loodgieter in zou kunnen schakelen. Een loodgieter heeft vaak een jarenlange expertise in verschillende werkzaamheden rond zijn vak, waardoor deze u niet alleen kan helpen bij de verwezenlijking van uw wensen, maar ook een passend advies kan geven.

Storing in uw CV ketelcarbonmonoxide-259x300

Een storing in uw CV ketel is een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters, zeker als deze storing op een koude winter- of herfstdag ontstaat. Gelukkig kan een loodgieter, vaak zelfs buiten de gebruikelijke werktijden om, bij u langskomen om de storing te verhelpen. Nog beter is het om een storing te voorkomen, door uw CV ketel eens per half jaar na te laten kijken op beginnende slijtage en defecten aan onderdelen. Zo kunnen deze tijdig worden vervangen, waardoor een storing voorkomen wordt.

Overstappen naar een combiketel

Veel oudere woningen hebben momenteel een combinatie van een losse CV ketel met een losse boiler, waarbij de CV ketel de verwarming regelt en de boiler de warmwatervoorziening in uw woning. Dit kost niet alleen veel onderhoud, u moet immers twee apparaten laten onderhouden, het is daarnaast ook niet energiezuinig. Veel beter zou het zijn om de overstap te maken naar een combiketel, die beide apparaten combineert. Hiermee bespaart u jaarlijks flink op de energierekening en kost het u minder onderhoud. Een win-win situatie! Veel loodgieters zijn bekend met de mogelijkheden tot het overstappen naar een combiketel en kunnen u hierin adviseren.

Besparen met duurzame energie

Naast de mogelijkheid om over te stappen naar een combiketel, kunt u ook besluiten gebruik te maken van duurzame energie. Niet alleen is dit de laatste jaren steeds populairder geworden in onze samenleving, het bespaart u ook flink op de energiekosten. Kies bijvoorbeeld voor zonnepanelen op uw dak, waarmee u zeker zomers veel minder energie hoeft op te wekken om warm water te kunnen gebruiken. Veel mensen vinden de investering in zonnepanelen echter te groot, maar zeker op lange termijn zult u hier veel plezier aan beleven. Laat u eens adviseren door een erkende loodgieter en kijk wat het voor u kan besparen!

Bron: Loodgieter Amsterdam