CV-ketel

HR-ketels

De laatste jaren wordt er meer en meer voor HR-CV-ketels gekozen. Een HR-ketel staat voor Hoog Rendementsketel. Dit systeem zorgt ervoor dat gas effectief omgezet wordt in warmte. De doelmatige werking van een HR-ketel zorgt dan ook voor een laag CO2 verbruik.

Hoe werkt een HR-ketel?

Bij een standaard conventionele CV-ketel verdwijnt de waterdamp via een afvoer naar buiten. Een HR-ketel gebruikt deze waterdamp juist voor het verwarmen van water of lucht in uw centrale verwarming. Dit zorgt ervoor dat deze waterdamp, in plaats van verloren te gaan, nuttig gebruikt wordt. Het rendement van de ketel wordt daarbij aanzienlijk verhoogd.

De beste HR-ketels halen zelfs een rendement van tegen de 100%. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar het heeft ook een gunstig effect op uw energierekening met een aanmerkelijke energiebesparing als resultaat.

Beveiliging

Elke HR-ketel moet beschikken over een vlambeveiliging, hierdoor is een gasgebrekbeveiliging niet meer van toepassing. Het is alleen mogelijk om de waakvlam aan te steken door een knop in te drukken die de vlambeveiliging overbrugt en wanneer de thermokoppel niet verwarmt is. Als er geen waakvlam is dan wordt de thermokoppel kouder en wordt de toevoer van gas naar het toestel gestopt.

Vanaf eind jaren ’80 zijn de ketels voorzien van een elektrische ontsteking of een zogenoemde gloeiplug.

Voordelen HR-ketels

  • Zuinig in gebruik
  • Een HR CV-ketel is verkrijgbaar in verschillende modellen en merken
  • Een HR CV-ketel is beter voor het milieu

Heeft u interesse? Wij bieden een ruim assortiment van verschillende HR-ketels en een breed assortiment aan merken. Wij geven u graag een passend advies. U kunt ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type CV-ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland