3 doe het zelf tips voor uw CV ketel  

Iedere woning beschikt over een CV ketel, het is immers een essentieel onderdeel om uw woning op de koude winter- en herfstdagen te kunnen verwarmen. Daarnaast zorgt een combiketel voor warm water bij het douchen en bijvoorbeeld de afwas. Het onderhoud aan een CV ketel is belangrijk, maar wordt vaak vergeten of als onnodig bestempeld, omdat men denkt dat de CV ketel toch wel blijft werken. Toch raadt een erkend loodgietersbedrijf uit Zaandam het aan om uw CV ketel eens per half jaar te laten onderhouden, of zelf onderhoud uit te voeren met onderstaande doe het zelf tips voor uw CV ketel.

Tip 1: CV ketel bijvullencv-ketel

Wanneer u de verwarming hoog heeft staan, maar de radiatoren koud blijven, is de kans groot dat er te weinig water in uw CV ketel zit. Gelukkig kunt u de CV ketel eenvoudig zelf bijvullen, door eerst de afsluitdop van de vulkraan te  halen. Vervolgens sluit u de vulslang op de waterkraan aan en laat u de vulslang vollopen met water. Wanneer het water uit de vulslang komt, draait u de slang op de vulkraan van de ketel. Zodra deze goed vastzit, draait u eerst de kraan voor het water op, direct gevolgd door de kraan op uw ketel.

Tip 2: radiatoren ontluchten

Ook kan het noodzakelijk zijn om de radiatoren te ontluchten, zodat de verwarming beter werkt. Hier heeft u een zogenaamd ontluchtingssleuteltje voor nodig en een oude doek. Draai eerst de radiatorkraan dicht en houd het oude doekje vervolgens bij het ontluchtingspunt van de radiator. Neem vervolgens het ontluchtingssleuteltje en draai het ontluchtingspunt hiermee open, waarna er water uit het kraantje zal komen. Zodra dit het geval is draait u het ontluchtingspunt weer dicht.

Tip 3: onderhoud uw CV ketel

Tot slot is het belangrijk om uw CV ketel te onderhouden. Maak uw ketel eens per zoveel tijd open om stof te verwijderen en te zoeken naar mogelijke slijtage. Nog beter is het om hiervoor een loodgieter in te schakelen, die mogelijke schade sneller herkent en voor u kan herstellen.