CV-ketel

CV-ketel vervangen

Een goede CV-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee. Het kan wat korter, maar we hebben ook ketels onder handen genomen die al 25 jaar trouw hun taak uitvoerden. Maar of het verstandig is om zo lang te wachten met het vervangen van uw CV-ketel is een ander verhaal. De afhankelijkheid van een CV-ketel is dusdanig groot dat risico’s beter vermeden kunnen worden. Bovendien is elke lichting CV-ketels beter, sterker en bovenal efficiënter met energie dan de voorgaande lichting.
Dus als uw CV-ketel al 10 jaar of ouder is, dan kon het ook wel eens financieel interessant zijn om uw CV-ketel te vervangen. In de afgelopen 10 jaar is een CV-ketel gemiddeld 15% tot 20% effectiever geworden. Dit komt er op neer dat u een nieuwe CV-ketel al in 6 jaar terugverdiend heeft. Dat maakt het naast milieuvriendelijk ook een goede investering.

Kosten om een CV-ketel te vervangen?

De kosten om een CV-ketel te laten vervangen lopen uiteen. Het hangt van meerdere factoren af en het hangt ook af van uw keuze om het zelf te doen of door een erkend installatiebedrijf te laten doen.

Zelf uw CV-ketel vervangen

Een goede CV-ketel kost minimaal 700 euro. Dit bedrag kan afhankelijk van de te verwarmen ruimte en gewenste zuinigheid oplopen tot 2500 euro. Gemiddeld is een huishouden in Nederland 1000 euro kwijt aan een nieuwe CV-ketel. Maar met alleen een CV-ketel bent u er niet. Er is ook extra materiaal nodig zoals een expansievat. In totaal kost de ketel met toebehoren dus gemiddeld iets van 1200 euro. En wanneer u zelf aan het klussen gaat moet u uiteindelijk alsnog een erkende installateur uw werk laten controleren vanwege de garantie.

De CV-ketel laten vervangen

Er zijn natuurlijk tig manieren om een nieuwe CV-ketel te regelen. U kunt leasen, huren, kopen en alles ertussen. Wanneer u een ketel koopt en laat installeren door een verwarmingsmonteur, dan moet u er op rekenen dat de prijs van de CV-ketel ongeveer 50% van de totale kosten is. U doet er daarom goed aan om offertes aan te vragen bij meerdere installatiebedrijven.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type CV-ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland