CV-ketel

CV-ketel huren of leasen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een het huren of leasen van een CV-ketel in plaats van er één te kopen. Alles heeft zijn voor- en nadelen, onderstaand informatie over de verschillende mogelijkheden. Bij onze CV-ketel specialisten kunt u zowel kiezen voor de eigen aanschaf als voor het leasen of huren.

CV-ketel kopen

Wanneer u opzoek bent naar een nieuwe CV-ketel en u bent van plan er een te kopen, dan heeft u naast de eenmalige aanschafkosten ook te maken met de installatiekosten. Echter heeft de ketel ook onderhoud nodig en kan deze op den duur mogelijk storingen hebben die opgelost dienen te worden, ook hier zijn kosten aan verbonden. Uit een enquête van de Consumentenbond blijkt dat 25% van de CV-ketels die 5 jaar of jonger zijn weleens storingen geven. Bij ketels die ouder zijn dan 10 jaar blijkt dit zelfs op te lopen tot bijna 80%.

CV-ketel huren

Als u ervoor kiest om een ketel te huren heeft u allereerst niet de hoge eenmalige aanschafkosten. Daarnaast zijn de kosten voor het onderhoud, maar vaak ook voor reparatie voor de duur van 10 tot 12 jaar gedekt. We spreken dan over een all-inovereenkomst, u komt dus niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Alleen de eenmalige plaatsingskosten kunnen niet in de huur overeenkomst worden opgenomen en dient u dus wel apart te betalen.

CV-ketel leasen

Wanneer u kiest voor huurkoop (leasen) van een CV-ketel betaalt u net als bij huren een bepaald bedrag per maand. Dit bedrag is hoger dan bij huren, maar aan het einde van het contract is de CV-ketel uw eigendom. Een CV-ketel leasen is dus anders dan een auto leasen. Het komt er dus op neer dat u het aanschafbedrag in termijnen afbetaald, verdeeld over meerdere jaren. De lengte van een leasecontract is vaak korter dan bij een huurcontract, de meest voorkomende termijn is 5 jaar.

Het bedrag dat u per maand aan rente betaalt is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar als onder de noemer woningverbetering. Net als bij het huren van een CV-ketel zijn de plaatsingskosten optioneel. In de meeste gevallen is er een all-in onderhoudscontract inbegrepen bij de overeenkomst. Aan het einde van het leasetermijn kunt u een nieuw onderhoudscontract afsluiten voor uw CV-ketel.

Wilt u graag een deskundig over welke optie voor u het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door en stellen graag een duidelijk plan voor u op. Zo bent u zeker van de juiste keuze centrale verwarming.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland