CV-ketel

CV-ketel garantie

Bij bijna elk merk is er een andere CV-ketel garantie van toepassing. De voorwaarden en duur zijn van meerdere factoren afhankelijk.

Garantie op uw cv-ketel

Een CV-ketel is een flinke investering. De investering loopt al snel op tot boven de 1.000 euro. Daarom is het verstandig om te weten hoe het zit met de garantie. Wij zullen hieronder proberen wat duidelijkheid te verschaffen over garanties in combinatie met CV-ketels.

De garantieperiode

Om te beginnen is in Nederland een garantie wettelijk geregeld. Deze wet geeft de ontvanger van de CV-ketel 6 maanden garantie en u kunt daar een beroep op doen als de CV-ketel niet voldoet aan realistische verwachtingen.

Na dit halfjaar is er in de meeste gevallen een garantie van ander halfjaar. Maar het is belangrijk dat u de leverancier op voorhand vraagt hoe het zit met de garantie. Er zijn namelijk grote verschillen in de duur en ook in de onderdelen die onder de garantie vallen.

CV-Ketel garantie voorwaarden

In ruil voor garantie wordt er van u ook wat verwacht.

1. Soms bent u verplicht (als u recht op garantie wilt houden) om iedere jaar een erkend installateur een onderhoudsbeurt te laten geven.

2. Defecten moeten terug te voeren zijn op (fabricage)fouten bij de leverancier, “bijzonder gebruik” valt daar dus buiten.

Langere garantie?

Als u langer dan 2 jaar een garantie wilt is dat meestal ook mogelijk. Dit kunt u altijd overleggen met de installateur. Voor een langere garantie moet los een bepaald bedrag betaald worden.

Opletten bij CV-ketel garanties

Denk niet dat u altijd goed zit als u een garantie afsluit. Lees de voorwaarden aandachtig door en beding eventueel betere voorwaarden. Vaak valt er te onderhandelen. Bijvoorbeeld over het uurtarief van een monteur, want die vallen vaak niet onder de garantie.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type CV-ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland