Zes gewonden door koolmonoxide in sportkantine Rotterdam

Wat begon met een leuke zondagmiddag tennissen bij tennisvereniging Z’67 in Rotterdam is uitgelopen op een drama. Zes mensen die aanwezig waren in de kantine van tennisvereniging Z’67 zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege een koolmonoxidevergiftiging.

De gasten zaten zondag in alle rust in de sportkantine van de tennisvereniging toen de afvoer van de Cv-installatie los was geraakt. Twee mensen zijn er slecht aan toe, zo liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Koolmonoxide is levensgevaarlijk

Koolmonoxide is zo gevaarlijk omdat het ongeveer 250 keer sneller in het bloed opgenomen wordt dan zuurstof. Hierdoor krijgt het lichaam, waaronder te vitale organen als het hart en hersenen te weinig zuurstof. Het gevolg is dat een slachtoffer lichte hoofdpijn krijgt, misselijk wordt, moet overgeven en zeer vermoeid raakt. Verwarring en een versnelde hartslag kunnen daar nog bij komen.

Kortom, omdat er niet meer helder gedacht kan worden neemt het gevaar toe. Bovendien zijn veel mensen niet op de hoogte van het gevaar en de oorzaak van zulke

Meer slachtoffers?

De sportkantine van de tennisvereniging Z’67 staat aan de Zuiderparkweg. Het is niet duidelijk of er meer mensen aanwezig waren.

De brandweer registreerde een zeer hoge concentratie van het giftige gas. Inmiddels is de afvoer weer aangesloten en wordt het gebouw geventileerd.

Noodzaak onderhoud

Uit dit ongeluk en de minstens 10 slachtoffers die nog elk jaar vallen blijkt wel weer dat goed onderhoud van uw CV essentieel is. Niet alleen voor de energierekening, maar ook voor de veiligheid.