Vijf tips voor een warme badkamer

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het lekker warm is in uw badkamer. Hier draagt u namelijk vaak nauwelijks of helemaal geen kleding. Wij hebben daarom een aantal tips op een rij gezet zodat uw badkamer altijd aangenaam warm is. Helemaal voor de wat grotere badkamers is het goed om deze tips voor een warme badkamer op te volgen.

Gebruik stralingswarmtecarbonmonoxide-259x300

Stralingswarmte zorgt ervoor dat de vloerverwarming aangenamer voelt. In sommige vallen kunt u de verwarming zelfs een aantal graden lager zetten omdat de stralingswarmte de omgeving warmer doet aanvoelen.

Vloerverwarming is niet afdoende

Wanneer het huis goed geïsoleerd is ligt de warmtevraag in een badkamer zo rond de 700 watt. In dit geval volstaat vloerverwarming wel. Maar als uw badkamer groter is dan gemiddeld, bedraagt de warmtevraag al gauw zo’n 1500 watt. In dit geval kunt u de vloerverwarming het beste aanvullen met een radiator of handdoekdroger.

Gebruik een handdoekwarmer als aanvulling

Zoals gezegd is alleen een radiator of vloerverwarming over het algemeen niet voldoende om de volledige warmtevraag in de badkamer te dekken. Voor voldoende warmte kunt u één van deze twee het beste combineren met een handdoekwarmer. Deze zorgt ervoor dat de warmte beter verspreid wordt en maakt het een stuk aangenamer in de badkamer.

Neem elektrische bijverwarming

Wanneer u elektrische bijverwarming neemt, bent u over het algemeen een stuk goedkoper uit. U heeft namelijk deze verwarming alleen ’s ochtends of ’s avonds een aantal uur nodig. Een elektrische radiator is hiervoor ideaal. De 1500 watt die deze radiator levert is ruim voldoende voor het opwarmen van de badkamer, ongeacht de grootte. Voor onderhoud kunt u ook terecht op deze site.

Langer stookseizoen nemen

Normaal gesproken duurt het stookseizoen van oktober tot april. In de badkamer is dit langer omdat de temperatuur daar altijd hoger moet liggen. U draagt in de badkamer doorgaans namelijk nauwelijks kleding. Zorg er dus voor dat de temperatuur in uw badkamer altijd tussen de 22 en 25 graden is.