Verschillende CV ketels

Het aanbod aan CV ketels wordt als maar groter. En dat is een positieve ontwikkeling, want hierdoor worden CV ketels niet alleen beter in kwaliteit maar ook beter betaalbaar. In dit artikel gaan we een poging doen om alle verschillende CV ketels in kaart te brengen.

Verschillende CV ketels Ben je op zoek naar een nieuwe CV ketel? Laat je dan goed informeren. Door het grote aanbod aan CV ketels zie je door de bomen het bos niet meer. Hierdoor kun je verkeerde beslissingen nemen en dat is natuurlijk het laatste wat je wil. Zit je met vragen? Neem dan eens contact op met loodgietersleiden.nl. Deze loodgieter staat je graag te woord en neemt alle tijd om je van het juiste advies te voorzien.

Tip – neem de tijd voor de aanschaf van een nieuwe CV ketel.

Welke soorten zijn er?

Zoals we al lieten doorschemeren, zijn er behoorlijk veel CV ketels. Al deze ketel verschillen in capaciteit, levensduur, warmteverlies en prijs. Zo is de ene CV ketel geschikt voor een villa woning en is de andere CV ketel alleen geschikt voor een rijtjeswoning.

De verschillende eigenschappen van een CV ketel staan over het algemeen in verband met de prijs. Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de prijs. Hoe langer de levensduur, hoe hoger de prijs. En ga zo maar even door. Daarom doe je er goed aan om niet op een paar honderd euro te besparen. Soms kun je nu beter iets meer uitgeven om onnodige kosten in de toekomst te voorkomen.

De ketel worden in verschillende categorieën ingedeeld als het gaat om warmteverlies. Zo kun je een VR-, HR-, UHR- of een HRe CV ketel aanschaffen. De VR heeft de meeste warmteverlies (ongeveer 20%) en de UHR met de HRe het minste. De HRe CV ketel wekt niet alleen warmte op, maar ook elektriciteit.

De technologie blijft toenemen. En dat is positief want hierdoor krijg je steeds meer waar voor je geld.