Tips om een goede cv-ketel te vinden

goede cv-ketelHet is een lastige keuze. Hoe weet u wat een goede cv-ketel is en hoe vindt u deze? In dit artikel hebben wij enkele tips voor u opgesteld om u te helpen met deze moeilijke vragen. Natuurlijk kunt u ook persoonlijke hulp krijgen voor een cv-ketel. Vraag in dat geval geheel vrijblijvend een offerte aan op deze website. Maar u bent vrij om te kiezen.

Beslissing: Alleen voor verwarming of ook voor de douche of kraan?

U dient als eerst een beslissing te maken wat u wilt. Wilt u graag een cv-ketel die aangesloten kan worden op de douche en kraan, en zodoende voor warm water zorgt, of wilt u alleen een cv-ketel die ervoor zorgt dat u warm binnen kunt zitten? Er zijn ook combi-ketels te vinden die beide opties kunnen, maar wanneer u bijvoorbeeld één van beide opties wilt, kun u beter hiervoor kiezen om geld te besparen.

Veel warm water in één keer?

Ook is het raadzaam om uzelf de vraag te stellen of u veel warm water in één keer wilt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als u een regendouche heeft. Hierbij heeft u veel warm water nodig. Is dit het geval, dan dient u te kiezen voor een goede cv-ketel met een hoge CW-waarde.

Als u op meerdere plekken tegelijk warm water nodig heeft dan kunt u ervoor kiezen om een goede cv-ketel te nemen met een hoge CW-waarde. CW (Comfort Warm water) is de indicatie van de hoogte van het warmwatercomfort. Voor warm water op meerdere plekken tegelijk kunt u het beste kiezen voor een CW6 klasse.

Wat voor type woning heeft u? Wat is hier een goede cv-ketel voor?

Ook moet u nagaan wat voor type woning u heeft. Een goed geïsoleerd appartement vereist namelijk minder verwarming dan een oude woning. Wanneer u een oude woning heeft of een minder goed geisoleerde woning dan kunt u het beste kiezen voor een goede cv-ketel met veel vermogen.