CV-ketel

Gaskeurlabel en CW waarde

CV-ketels met het Gaskeurlabel zijn onderworpen aan meerdere tests. Om het label te krijgen moeten de ketels voldoen aan zeer strenge eisen op de volgende punten:

  • Kwaliteit
  • Duurzaamheid
  • Prestaties

Er zijn twee labels waar een CV-ketel voor in aanmerking kan komen. Ten eerste is er de Gaskeur CW-klasse. Ten tweede is er de Gaskeur HR. Hieronder zullen we uitleggen hoe dat precies zit.

CW klasse

De CW staat voor Comfort Warm Water. Hoe hoger het cijfer hoe meer een ketel aankan. Er zijn 6 CW klasses.

U kunt zien op de afbeelding dat CW-klasse 6 de enige klassie is die gelijktijdig gebruik van keuken en douche goed aankan. Andere klassen kunnen dat ook wel aan, maar dan moet u rekening houden met ongemak of waterbesparende hulpmiddelen op de kranen installeren.

Gaskeur HR (HR Verwarming)

Ketels met een HR label zijn zuiniger met energie dan ketels zonder het HR label. CV-ketels met het HR label benutten namelijk ook condensatiewarmte uit de waterdamp van de rookgassen. Bij oudere of eenvoudigere ketels verdwijnt deze warmte via de schoorsteen.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type CV-ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland