CV ketel renoveren

Over het algemeen gaan CV ketels een jaar of 10 á 15 mee. Het kan zijn dat ze voor die tijd al gebreken vertonen. Toch is het in de meeste gevallen zonde van het geld om je CV ketel te laten vervangen. De ketels zijn tenslotte duur in aanschaf, waardoor je het renoveren van je CV ketel beter kunt overwegen.

CV ketel renoverenEr zijn maar weinig mensen die aan deze optie denken. En dat is zonde van je geld! Een nieuwe CV ketel kan namelijk behoorlijk in de kosten oplopen. Een groot deel van de huishoudens weet niet eens dat het een CV ketel kan laten renoveren, terwijl je hier een hoop geld mee kunt besparen. In dit artikel vertellen we er mee over.

Een tip – zit je momenteel krap in kas, maar moet je je CV ketel laten vervangen? Dan zou je een tweedehandse CV ketel kunnen aanschaffen en deze laten renoveren. Deze oplossing is veel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe CV ketel.

Waarom een CV ketel laten renoveren?

De meeste kapotte CV ketels houden er mee op, omdat slechts één onderdeel kapot is. Het is in dit soort gevallen zonde van het geld om gelijk een nieuwe CV ketel aan te schaffen. De meeste loodgieters bieden de optie renoveren niet aan, omdat het hen te weinig geld oplevert.

Een loodgieter die mij de optie wel aanbood, is een bedrijf uit Den Bosch. Dit is een loodgieter die naast reparatie en nieuwe CV ketels ook renovatie aanbiedt. Vooral als je even niet genoeg geld hebt om een nieuwe, vaak dure CV ketel aan te schaffen, is renovatie van de ketel een prima idee.

De meeste huishoudens willen zo weinig mogelijk geld kwijt zijn aan de onderhoud van een CV ketel. Ze kunnen het geld immers wel beter gebruiken. Toch is dit lang niet altijd verstandig. Bij slecht onderhoud ben je je CV ketel namelijk aan het verwaarlozen, waardoor je in de toekomst tegen hoge onverwachtse kosten kunt aanlopen. Om dit te voorkomen kun je ter preventie je CV ketel alvast renoveren.

Wanneer je je CV ketel gaan renoveren, halen ze de hele ketel uit elkaar. Ze kijken elk onderdeel na en vervangen de onderdelen waar nodig. Het is belangrijk dat het loodgietersbedrijf alleen gebruik maakt van kwalitatieve onderdelen. Daarom raad ik je aan om altijd het merk van de onderdelen na te vragen. Dit kan je in de toekomst een hoop gezeur besparen.

Ben je van plan je CV ketel te laten renoveren? Neem de tijd om een beslissing te maken voor de juiste loodgieter. Er zijn namelijk heel veel loodgieters beschikbaar!