CV ketel regelmatig laten onderhouden

Veel mensen vergeten het onderhouden van hun CV- of combiketel, omdat de CV ketel vaak niet in het zicht hangt en u daarnaast nooit problemen ondervindt bij het gebruik van de warmwatervoorziening en verwarming in uw woning. Toch is het regelmatig onderhouden van uw CV ketel essentieel om vervelende storingen en kapotte onderdelen in uw CV ketel tegen te gaan, zo zegt de loodgieter uit Tilburg. Hoewel u het vaak niet doorheeft slijten de onderdelen van uw CV ketel door de jaren heen, waardoor deze uiteindelijk kapot zullen gaan. U moet er toch niet aan denken, dat u op een ijskoude winteravond zonder uw verwarming en warme douche komt te zitten? Door een erkende loodgieter in te schakelen voor het onderhoud aan uw CV ketel voorkomt u dit!

Essentie van onderhoud aan CV ketelcv-ketel

Zeker wanneer uw huidige CV ketel al enkele jaren oud is, zullen onderdelen sneller slijten en kunnen er onderdelen kapot gaan door ouderdom. Vaak is een storing het gevolg! Bij een CV ketel kunt u in dit geval geen gebruik maken van uw verwarming, in het geval van een combiketel kunt u ook geen warm water gebruiken. Een vervelende situatie, die u het liefst zo goed mogelijk vermijd. Door uw CV ketel regelmatig te laten onderhouden door een loodgieter, worden beginnende defecten snel herkent en kunnen deze tijdig worden opgelost.

Een loodgieter vervangt versleten onderdelen, maakt de binnenzijde van uw CV ketel schoon en zorgt dat alles nagelopen wordt. Mocht u na verloop van tijd toch te maken krijgen met een storing in uw CV- of combiketel, kan de loodgieter u helpen bij het verhelpen hiervan. Het is aan te raden eens per half jaar onderhoud aan uw CV ketel te laten uitvoeren, zeker als uw CV- of combiketel ouder dan vijf jaar is.