CV ketel kapot?

Een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters is een kapotte CV- of combiketel. Zeker op een koude herfst- of winterdag wilt u er niet koud bij komen te zitten, waardoor het verhelpen van de storing in uw kapotte CV ketel uw eerste zorg is. In het geval van een combiketel zit u er niet alleen koud bij, maar kunt u tevens niet langer gebruikmaken van warm water uit uw kraan of onder de douche. Gelukkig zijn er veel loodgieters die met een 24-uurs service dezelfde avond nog bij u langs kunnen komen voor het verhelpen van de storing. Zij traceren het probleem voor u en zorgen direct voor een passende oplossing, waar mogelijk.

 

Oorzaken kapotte CV ketelkoolmonoxide

Een kapotte CV ketel kan meerdere oorzaken hebben. Bij hevige vorst in de winter kunnen leidingen gesprongen zijn, waardoor het warme water niet meer bij uw radiatoren of bijvoorbeeld douche terechtkomt. Ook slijtage aan onderdelen binnen uw CV- of combiketel is een veel voorkomende oorzaak van een storing in uw CV ketel. Gelukkig kunt u dit relatief eenvoudig voorkomen door uw CV ketel eens per half jaar na te laten kijken op kapotte onderdelen of beginnende slijtage. Zeker wanneer u een oudere CV ketel heeft, kan slijtage van onderdelen snel gaan. Door dit tijdig te traceren kunt u de onderdelen vervangen voor ze volledig kapot zijn en een bron voor een storing vormen.

Het repareren van een CV ketel is vaak snel gedaan, zeker als het om een kapot onderdeel in de CV ketel gaat. Bij een gesprongen leiding ligt dit iets ingewikkelder, zeker als de grond nog bevroren is en de gesprongen leiding zich buiten uw woning bevindt. Een loodgieter kan u van een passend advies voorzien en helpen bij de reparatie van uw kapotte CV ketel.

Offerte aanvragen? Klik hier!