CV-ketel

Conventionele CV-ketels

Een centrale verwarmingsketel of CV-ketel die voor warm water zorgt en hiermee de kamers in bijvoorbeeld een huis verwarmt, wordt ook wel een solotoestel of conventionele CV-ketel genoemd. Dit ‘gewone’ systeem is het eenvoudigste type CV-ketel.

De conventionele ketel heeft een rendement van ongeveer 75%. Dit wil zeggen dat 75% van de verstookte warmte daadwerkelijk wordt overgedragen op het op te warmen water. De overige 25% verdwijnt door de schoorsteen.

Werking

Een conventionele gasgestookte CV-ketel werkt relatief eenvoudig. Wanneer de kamerthermostaat in temperatuur omhoog wordt gezet zal de circulatiepomp gaan werken. Hierdoor stroomt het CV water rond door de installatie. Op hetzelfde moment opent de gasklep in het gasregelblok, hierdoor wordt hert gas naar de branders vervoerd. Door een constant brandende waakvlam wordt het gas ontstoken. Een afvoer voor het rookgas begeleidt het rook van de gassen naar buiten. Wanneer de gevraagde temperatuur van de thermostaat is gehaald schakelen de branders weer uit en blijft alleen de waakvlam.

Een pomp die zorgt voor de circulatie brengt via de leidingen het water naar de radiatoren in huis en geeft daar via de radiatoren warmte af in de kamers van het huis. Water dat niet meer warm is wordt naar de ketel terug gecirculeerd en zal daar opnieuw worden verwarmt.

Door het regelmatig in- en uitschakelen van de branders, kan dit voor temperatuurschommelingen zorgen. Op momenten dat de ketel niet in werking is, koelt het opgewarmde water af, zodat de ketel weer op volle kracht moet verwarmen.

Hoog gasverbruik

Een conventionele CV-ketel is goedkoop in aanschaf, maar is vanwege het hogere gasverbruik duurder in gebruik.

Wilt u graag een deskundig advies of een conventionele CV-ketel het best geschikt zou zijn voor uw woning of pand? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door en stellen graag een duidelijk plan voor u op. Zo bent u zeker van de juiste keuze centrale verwarming.

CV Verwarming advertentie
ContactContact

Ik heb onlangs een offerte bij jullie aangevraagd en heb 5 reacties gehad. De verschillen tussen de bedrijven waren opvallend groot.
– Dhr. M. Groothuizen

Ik zat enorm te twijfelen over welk type CV-ketel ik wilde. Gelukkig hebben de installatiebedrijven ruim de tijd genomen om me te informeren.
– Mevr. J. Hoogland