Bespaar veel energie met de nieuwste CV ketels

In veel huishoudens wordt momenteel nog gebruik gemaakt van een combinatie tussen een CV ketel en losse boiler. Zeker in oude woningen zijn deze apparaten niet bepaald energiezuinig, doordat de techniek in deze apparaten nog veel conventioneler is, dan de hedendaagse mogelijkheden. Niet alleen kunt u veel energie besparen met de nieuwste CV ketels, door de overstap te maken van een combinatie tussen twee losse apparaten naar een combiketel, ook kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een boiler op zonne-energie. Dit is niet alleen een stuk beter voor het milieu, het bespaart u tevens flink op de jaarlijkse energierekening! Wij spraken met een loodgieter in Utrecht over de mogelijkheden die tegenwoordig op de markt zijn, waarmee u veel energie kunt besparen.

Overstappen naar een combiketelcv-ketel

De meest voordehand liggende oplossing om op jaarbasis veel energie te besparen is wellicht de overstap naar een combiketel. Vroeger werden de boiler voor het warme water in uw woning en de CV ketel voor de verwarming vaak los geïnstalleerd in woningen. Dit zorgde er niet alleen voor dat er twee apparaten moesten worden onderhouden, het werkte ook een stuk minder milieuvriendelijk als de huidige combiketels doen. De combiketel zorgt zowel voor de warmwatervoorziening in uw woning, als voor het verwarmen van uw huis! Zeker als een van beide apparaten kapot gaat, zou het interessant kunnen zijn om de overstap te maken. Het zou zonde zijn als u over een jaar ook het andere apparaat zou moeten vervangen.

Ook het gebruik van zonnepanelen heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Hoewel de investering in zonnepanelen vaak groot is, zult u hier zeker op lange termijn een behoorlijk rendement uit kunnen halen. Door het gebruik van zonne-energie hoeft uw CV- of combiketel minder energie op te wekken, wat u zult merken op de jaarlijkse energierekening.

Tot slot zou ook de verbetering van de isolatie in uw woning kunnen bijdragen aan het verlagen van uw energieverbruik per jaar. Door een betere isolatie wordt meer warmte in uw woning vastgehouden, waardoor uw CV- of combiketel minder hoeft te stoken. Des te lager het verbruik is, des te minder u logischerwijs betaalt per jaar!